Levenseindebegeleiding

Levenseindebegeleiding is de zogenaamde psycho-sociale hulp. Dit omhelst onder meer persoonlijke begeleiding/voorbereiding voor diegene die zal komen te sterven. En dan met name hoe het levenseinde wo...lees meer

Levenseindebegeleiding is de zogenaamde psycho-sociale hulp. Dit omhelst onder meer persoonlijke begeleiding/voorbereiding voor diegene die zal komen te sterven. En dan met name hoe het levenseinde wordt gezien en wat is er concreet nodig. Wat zijn de mogelijkheden en de wensen?

Begeleiding is ook mogelijk voor de mensen die hier (dagelijks) dicht bij betrokken zijn zoals de partner, kinderen, naaste familie, vrienden en buren/collega’s.
Er kunnen gesprekken gevoerd worden met alleen de familie die óf meer informatie  willen over wat hen te wachten staat óf hoe zij zich met elkaar kunnen verhouden en voorbereiden op het onvermijdelijke einde.
Bijvoorbeeld wanneer de verhoudingen verstoord zijn kan het prettig zijn met een derde te spreken; we kunnen aldoende ruimte scheppen zodat ieder een plek krijgt. Want iedereen heeft een geheel eigen relatie met een ander. En aldus neemt bijv. ieder kind (of je nu een kind of volwassen bent) afscheid van zijn of haar moeder.

Een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek gaat hier altijd aan vooraf. Onder het kopje contact staan alle gegevens om te bellen en/of te mailen.