Mindfulness trainingen 1 en 2

BLIJF ER NIET MEE RONDLOPEN ! Je bent op ieder moment welkom om individueel of collectief een mindfulness 1 of mindfulness 2 (verdieping) te starten. Bel of mail voor de mogelijkheden. Zie de homepage...lees meer
                                      BLIJF ER NIET MEE RONDLOPEN !

Je bent op ieder moment welkom om individueel of collectief een mindfulness 1 of mindfulness 2 (verdieping) te starten. Bel of mail voor de mogelijkheden. Zie de homepage voor de verschillende startdata.

De avonden starten om 19.00 uur en duren tot 21.00/21.15 uur, vanaf 18.45 uur staat de thee klaar.
De kosten bedragen € 300,-- voor de Mindfulness I en € 350,00 voor Mindfulness II. Voor studenten en diegene in minder fortuinlijke omstandigheden is de prijs € 250,-- resp. € 300,00.
Docenten en Oop-ers krijgen de training vanuit het persoonlijke scholingsbudget vergoed.
De prijs is incl. werkboek met oefeningen. Je inschrijving vindt plaats ná een telefonische intake en na betaling ben je van een plek verzekerd. 

Op verzoek kan er een training op een doordeweekse-ochtend gestart worden.
Ook is er ruimte om in Amsterdam een individueel traject te volgen.

 *************
MINDFULNESS 1
• De Mindfulness training is gericht op meer aandachtig en bewust in je leven zijn en op het anders omgaan met stress en pijn. 
• Mindfulness staat voor een manier van leven waarbij je opener en bewuster in het leven staat. 
• Mindful zijn betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. 

In de mindfulness training leren we stilstaan door meditatie-, yoga- en aandacht-oefeningen. Belangrijke thema's zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en "gedachten zijn geen feiten". 

De Mindfulness training is een training van 8 weken, met sessies van ruim 2 uur (en soms een afsluitende ‘stilte-ochtend’ van 4 uur). Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je samen met een groep van maximaal 12 mensen jouw mogelijkheden om meer bewust in het dagelijks leven te staan. 
Iedere week krijg je oefeningen mee. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de training. Je leert een vaardigheid aan. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Het advies is om minimaal 30 tot 60 minuten per dag te oefenen. Een gewoonte doorbreken kost namelijk tijd en aandacht, zeker als het omgaan met moeilijke zaken betreft. Oefenen betekent iedere dag een lang moment voor jezelf. Een moment waarin je oefent om mindful aanwezig te zijn. 
Hiervoor maken we gebruik van geleide meditaties, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken. Via schriftelijk materiaal wordt het huiswerk uitgelegd en de behandelde stof nader uitgewerkt en verrijkt. Verder zijn er ook oefeningen die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Thuis en op je werk. Zo kun je mindfulness inpassen in je dagelijks leven. 
Tijdens de bijeenkomsten kijken we terug op je huiswerk en de zaken die je daarin bent tegengekomen. We onderzoeken samen welke trainingspraktijk voor jou het best past. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. De nadruk ligt daarbij op oefenen; het is immers geen praatgroep. Tijdens de stilte-ochtend verdiepen we diverse oefeningen. We brengen een groot deel van de tijd in stilte door en geven aandacht aan de eigen ervaring in ieder moment.