Over mij

Maureen Joyce (1958) Ontdekkingsreizigster van het innerlijk landschap. Gewerkt en geleefd in Zwitserland, Italie, Frankrijk, 10 jaar in Duitsland als secretaresse, meubelmaakster, lesgegeven aan een ...lees meer

Maureen Joyce (1958)

Ontdekkingsreizigster van het innerlijk landschap.

Gewerkt en geleefd in Zwitserland, Italie, Frankrijk, 10 jaar in Duitsland als secretaresse, meubelmaakster, lesgegeven aan een Montessori zmok-school, regie-assistentie/balletinspecient,  partner in feestelijk vegetarisch cateringbedrijf, accountmanager van creatieve workshops/  

Toen werd ik 40 jaar en bedacht dat mijn ouders, familieleden en mogelijk vrienden zouden komen te overlijden en ik nergens op voorbereid was. Het roer ging weer om. Div. scholing op het gebied van rouw-, verlies en stervensbegeleiding volgden. Daarna volgden Mindfulness/ compassie/ACTopleidingen. Naast klassieke scholing ook vele retraites gevolgd bij illustere leraren in binnen- en buitenland.

Onder meer door verblijf in het buitenland en vele feest- en rouwdagen en rituelen te hebben meegemaakt in verschillende culturen is mijn affectie en kennis in de zogenaamde ‘Rites de Passage’ (levensovergangen) gegroeid. Uiteindelijk ben ik in 1997 gestart met Buro MIJ. Daarbinnen werk ik aan bijzondere huwelijksceremonies in binnen- en buitenland en aan diverse facetten van het sterven, rouw en verlies. Mijn visie is dat ieder mens liefde is. Én, liefhebben mogen en kunnen wij leren, individueel en collectief. Een transitie is een proces, een openbaring, een onthulling in zicht. Naast de vakinhoudelijke kennis bied ik veiligheid, 'heiligheid', humor en aanstekelijk enthousiasme, rust en inzicht. Er is er ruimte voor jouw angsten en onzekerheden, pijn en verdriet, blijdschap en wensen, kortom dát wat er is en wat jou te doen staat. 

De afgelopen 20 jaar heb ik honderden mensen en families mogen begeleiden tijdens hun trouwen, rouwen en sterven. En ben dankbaar aan de vele mensen die mij deelgenoot hebben gemaakt van hun levensverhaal. Mijn moeder is in 2005 overleden, mijn enige zus  onverwacht in 2008 en in de zomer van 2013 totaal onverwacht mijn enige broer. In 2018 één van mijn oudste en dierbare vrienden en in 2019 mijn vader.  Ik ben dus ook persoonlijk gepokt en gemazeld.